Bisdombedevaart naar Fatima in september

Gepubliceerd op: 14/03/17

BISDOMBEDEVAART NAAR FATIMA IN SEPTEMBER

In 2017 is het 100 jaar geleden dat de H. Maagd Maria tussen 13 mei en 13 oktober een zestal keer is verschenen aan drie herderskindertjes. Maria had belangrijke boodschappen voor hen over het geestelijk leven van de mensen en de vrede in de wereld (het is immers midden in de Eerste Wereldoorlog). In de loop van de tijd is Fatima uitgegroeid tot een van de belangrijkste Mariaheiligdommen in de wereld. Vanwege het eeuwfeest van de verschijningen organiseert het Bisdom Haarlem-Amsterdam van 11 t/m 16 september een bescheiden bedevaart naar Fatima en Lissabon. Er is slechts plek voor zo’n zestig pelgrims en een zeer beperkt aantal eenpersoonskamers.

Na de vlucht naar Lissabon reizen we per touringcar door naar Fatima. Na aankomst maken we een rondleiding over het heiligdom en wordt het verhaal van Fatima verteld. De volgende dag (dinsdag) bezoekt u Aljustrel, waar we de Kruisweg bidden, en later op de dag de geboortehuizen van de herderskinderen en de parochiekerk. We vieren deze dag (met andere Nederlandse groepen) de Eucharistie in de Verschijningskapel, dé plek waar Maria 100 jaar geleden is verschenen. We nemen ook deel aan de Sacramentsprocessie, het rozenkransgebed en de lichtprocessie. Woensdag 13 september is een van de verschijningsdata. We nemen die dag deel aan de plechtigheden van het heiligdom (o.a. een plechtige pontificale Hoogmis). Op 14 september nemen we afscheid van Fatima en gaan we richting Lissabon. We bezoeken onderweg een fraai klooster in Batalha en het traditionele vissersdorp Nazaré. Op 15 en 16 september bezoeken we Lissabon, met o.a. een stadswandeling o.l.v. een Nederlandse gids. Op de laatste dag bezoeken we Cristo Rei (een standbeeld van Christus Koning) bij Lissabon-Almada, waar we het uitzichtpunt bezoeken en een afscheidsviering hebben. In de avond vliegen we weer terug naar Nederland.

Meer informatie over dit diocesane aanbod vindt u in het paasnummer van de SamenKerk, of via email: bedevaart@bisdomhaarlem-amsterdam.nl Achter in uw parochiekerk liggen folders of kijk op de website van het bisdom (www.bisdomhaarlem-amsterdam.nl) of de website van de katholieke reisorganisatie VNB (www.vnb.nl). Aanmelding voor deze reis verloopt via de VNB. De inschrijving sluit op 1 augustus 2017.