Leerhuis Exodus

Gepubliceerd op: 13/10/17

Na het leerhuis over de Evangeliën en het Onze Vader komt nu alweer de derde lichting eraan:

de Uittocht: model voor actuele bevrijding.

Uiteraard gaan we weer oecumenisch te werk, zodat we zowel dominee Erik van Halsema als pastoor Jules Dresmé op gezette tijden mogen begroeten. Even belangrijk is de oecumenische gezindheid van de deelnemers die bereid zijn om van elkaar en elkaars traditie te leren! Tevens zitten we aan de voeten van de joodse wijsheid, dat oeroude geheugen dat zowel christendom als islam heeft geïnspireerd.

In een vijftal bijeenkomsten gaan we met Mozes op weg door de woestijn. De woestijn, oord van eenzaamheid en wilde dieren of plaats waar het overbodige wegvalt en alleen vertrouwen op God overblijft?  De pleisterplaatsen en oases kunnen worden gezien als plaatsen van bezinning op de levensweg.

Naast de bijbel (meebrengen!) zal het inspirerende boekje van de joodse auter Rob Cassuto onze gids zijn. Het boekje is voor 15 euro (gereduceerde prijs!) op De Drie Berken, het secretariaat van de Heilige Hart-Heilige Jozefparochie te verkrijgen (openingstijden ma. t/m do. 10-12 uur). Hier kunt u zich ook opgeven voor het leerhuis: secretariaat@hhartjoseph.nl of tel. 035-685 97 38, vóór 7 november.

De eerste bijeenkomst is op 14 november van 20.00-21.30 uur in De Drie Berken (parochiegebouw achter H.Hartkerk), Dr. Cuypersplein 5A te Hilversum. Dan begroeten we ook pastoor Dresmé. De tweede op 28 november zelfde tijd. Dan verwelkomen we dominee Erik van Halsema. Het tweede semester zullen beiden elkaar ook nog treffen!

De data van de overige drie bijeenkomsten worden later bekend gemaakt.

Deelname is gratis, de koffie staat klaar!

Uw dienstwillige dienaar Marcel Poorthuis, overdag hoogleraar theologie aan de Universiteit van Tilburg, zal ook deze keer uw leerhuisleider zijn.