Kinderwoorddienst en crèche

Gepubliceerd op: 13/09/16

Kinderwoorddienst en Crèche.

Wat doen wij in de kinderwoorddienst ook wel kindernevendienst genoemd.

Na de begroeting en inleiding door de voorganger worden de kinderen uitgenodigd om naar de Willibrordzaal te gaan.
De kinderen vinden het fijn om het evangelie van die zondag te horen uit de kinderbijbel en soms lezen wij ook een spiegelverhaal. Daarna praten we met de kinderen over het verhaal en over andere vragen die op tafel komen en als er voldoende tijd is gaan we knutselen. We beschikken over de boeken: Prettige zondag en Kinderen mogen het zeggen, van beide hebben we de drie jaargangen ,het A,B en C jaar en het blaadje “De Goede Herder”.
Tijdens de collecte komen de kinderen terug in de kerk zodat zij en de leiding ter communie kunnen gaan

Het rooster wordt in overleg gemaakt en we proberen in elk geval tijdens de Hoogfeesten, zoals eerste Kerstdag, Pasen en bijvoorbeeld ons Parochiefeest een kinderwoorddienst te verzorgen.
De wens is om dit weer vaker te kunnen doen. Met ouders willen wij overleggen welke vaste zondag in de maand er kinderwoorddienst is.

Vandaar deze oproep aan jongeren, vaders, moeders, opa’s en oma’s vragen wij om zich hiervoor in te zetten.
Informatie bij Nel Pronk, coördinator catechese mail: t.pronk@upcmail.nl of tel: 061507 1576

Crèche:

Twee maal per maand en tijdens bijzondere vieringen en hoogfeesten is er crèche waar kinderen tot ongeveer 6 jaar naar toe kunnen om hun ouders de gelegenheid te geven deel te nemen aan de viering. Er is een kast met speelgoed, puzzels en kleurplaten.
Eén van de dames gaat minimaal een jaar in het buitenland wonen, zij heeft zich meer dan 19 jaar hiervoor ingezet! Dat is echt super, dank je wel Marjolein namens alle ouders en kinderen.

Ook deze groep heeft dus dringend behoefte aan nieuwe mensen.
Voor meer informatie kunt u terecht bij Masja van der Horst, mail: mvd_horst@online.nl of via het parochiesecretariaat.

Op dit moment zijn er voor de crèche drie vrijwilligers en voor de kinderwoorddienst twee dus u/jullie begrijpen dat versterking echt noodzakelijk is.