Met uw parochie op Bisdom bedevaart naar Assisi in 2018!

Gepubliceerd op: 19/07/17

Met uw parochie op Bisdom bedevaart naar Assisi in 2018!

Bisdom Haarlem-Amsterdam gaat in de meivakantie van 2018 op bedevaart naar Assisi. Deze bedevaart zal in het teken staan van de Heilige Franciscus en Clara uit Assisi. Het leven van deze twee heiligen heeft een grote indruk op de stad achtergelaten die tot op de dag van vandaag velen inspireert. Voor ons bisdom de kans om aan de hand van deze voorbeelden op weg te gaan. Ook voor uw geloofsgemeenschap is het een impuls die zal bijdragen aan een grote verbondenheid onder elkaar, ons bisdom en met de wereldkerk. Maar natuurlijk ook een manier voor een persoonlijke ontmoeting met God.

De reis zal plaatsvinden in de meivakantie van 2018. Er komt een busreis en een vliegreis. De busreis is van 28 april tot met 6 mei 2018. De vliegreis is van 30 april tot en met 5 mei 2018. Tijdens de bedevaart zal er een aantal gezamenlijke vieringen zijn. Voor jongeren en tieners is er een apart programma. Ook voor jonge gezinnen is er een specifiek aanbod. Iedereen is welkom, van jong tot oud, kerkelijk of minder kerkelijk betrokken.

Voor deze bedevaart zoekt het bisdom enthousiaste ambassadeurs die de bedevaart in de eigen parochie willen promoten. Als ambassadeur bent u de contactpersoon voor het bisdom en voor uw parochie. In september zijn er informatiebijeenkomsten voor ambassadeurs waar het laatste nieuws over de bedevaart zal worden bekendgemaakt, zoals het programma en praktische reisinformatie.

Voor de bedevaart zijn ook reisleiders en gidsen nodig. Kennis over Assisi en ervaring als reisleider is niet direct vereist. Vooraf krijgen reisleiders en gidsen een training, waarbij ze van alle informatie worden voorzien. Opgeven kan via onderstaande contactgegevens.

Mgr. Punt en Mgr. Hendriks nodigen u van harte uit om mee te gaan op een reis tussen tijd en eeuwigheid die u en uw parochie niet snel zullen vergeten!

Wilt u in uw parochie ambassadeur zijn voor deze bedevaart of ziet u een rol als reisleider of gids wel zitten? Meld u aan via assisi2018@bisdomhaarlem-amsterdam.nl. Voor vragen over de bedevaart kunt u ook op dit adres terecht of bellen met de projectleider Lyanne Blonk via: 023-5112636. Meer info vindt u op www.bisdomhaarlem-amsterdam.nl of www.facebook.com/bisdombedevaart.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u graag over het laatste nieuws met betrekking tot de bisdombedevaart naar Assisi in 2018.

Reisopties en data

De bedevaart zal plaatsvinden in de meivakantie van 2018. Er worden twee reismogelijkheden aangeboden, met het vliegtuig en met de bus. Afhankelijk van de gekozen reisoptie duurt de bedevaart 6 of 9 dagen. De busreis is van 28 april t/m 6 mei 2018 en zal tussen 800 en 850 euro gaan kosten. De vliegreis is van 30 april t/m 5 mei 2018 en zal 750 tot 800 euro kosten. De definitieve prijzen zullen later bekend worden gemaakt.

Ambassadeurs

Er hebben zich inmiddels al verschillende ambassadeurs gemeld die de bedevaart willen promoten in hun parochie. Om de bisdombedevaart verder bekend te maken in ons bisdom zoeken we nog meer ambassadeurs. De ambassadeur is de contactpersoon voor de parochie en het bisdom. Wij ondersteunen de ambassadeurs met informatie en promotiemateriaal. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via onderstaand emailadres.

Promotiemateriaal beschikbaar

Er is promotiemateriaal beschikbaar dat gebruikt kan worden in de parochies. Per parochie zijn er posters, gebedskaartjes en banners beschikbaar.

Wilt u de bedevaart bekend maken in uw parochie en heeft u nog geen promotiemateriaal ontvangen?

U kunt dit materiaal aanvragen via onderstaand emailadres.

Reisleiders en gidsen gevraagd

Om de bedevaart in Assisi goed te laten verlopen zijn er reisleiders en gidsen nodig. Wilt u graag anderen een mooie bedevaart bezorgen? Of kent u misschien iemand die dit graag zou willen doen?

Neem dan contact met ons op. Kennis over Assisi en ervaring als reisleider is niet direct vereist.

Aankondiging informatiebijeenkomsten in september

In september zullen er een aantal informatiebijeenkomsten georganiseerd worden voor ambassadeurs en pastores. We zullen dan meer vertellen over het programma van de reis en praktische reisinformatie. Ook zal er nieuw promotiemateriaal beschikbaar zijn. Deze bijeenkomsten staan gepland op maandag 25 september, dinsdag 26 september en donderdag 27 september. U wordt van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Contact

Voor al uw vragen over de bisdombedevaart, aanmelden en/of opmerkingen kunt u ons bereiken via ons emailadres assisi2018@bisdomhaarlem-amsterdam.nl of via het telefoonnummer 023-5112636.

Ik wens u een goede zomer.

Met een hartelijke groet,

Lyanne Blonk

Projectleider Bisdombedevaart Bisdom Haarlem-Amsterdam

Zilkerduinweg 375, 2114 AM Vogelenzang

In principe di, do, en vrij op kantoor.

Tel.nr. 023-5112636