Samen zijn we sterk, zijn we kerk, zoeken we inspiratie bij elkaar, weten we te leren te vieren en te dienen. Gemeenschapsopbouw is een belangrijke dimensie van kerkopbouw. De vraag is in hoeverre de activiteiten binnen de verschillende koepels onderdeel zijn van gemeenschapsopbouw. De wijze van contact leggen met elkaar en de organisatie van de contacten noemen wij gemeenschapsopbouw.
Koepelcoördinatoren Gemeenschapsopbouw:
Weesp: vacature.
Muiden: Rie Beukeboom (blauwewereld@zonnet.nl) en Els Beudel (elsrijk@hotmail.com).
De koepel Gemeenschapsopbouw omvat de volgende werkgroepen:
In de verschillende wijken van de parochie zijn leden van de werkgroep aanspreekpunt voor parochianen die in de betreffende wijk wonen.
De gastvrouwen verzorgen na de zondagsviering de koffie en thee. Ook bij bijzondere gelegenheden verlenen zij assistentie bij de verzorging van de catering.
Om ouderen in de gelegenheid te stellen deel te nemen aan de vrijdagviering zijn er vrijwillig(st)ers die de bewoners van het verzorgingstehuis en de omliggende woningen ophalen en weer thuisbrengen.
Wekelijks en/of maandelijks zorgen de leden van deze werkgroep bij toerbeurt dat de gebouwen er schoon en fris bijstaan.
Jonge kinderen worden tijdens de viering opgevangen om ouders de gelegenheid te geven in alle rust aanwezig te zijn bij een viering.
Naast de website heeft de parochie nog een papieren uitgave van het parochieblad. Zes maal per jaar verzorgen leden van deze werkgroep voor de bezorging aan huis.
De redactieleden verzamelen de kopij voor het blad en zorgen dat alle informatie op een verzorgde wijze in het blad komt. Daarnaast dragen zij zorg voor de digitale nieuwsgaring.
Eenmaal per jaar in januari ontvangen alle parochianen die zich verwant voelen met de parochie de formulieren voor de Kerkbalans. Met deze jaarlijkse financiële bijdragen is de parochie in staat om activiteiten te organiseren en de gebouwen te onderhouden.
De leden van deze werkgroep komen wekelijks bijeen om kunstzinnige artikelen te maken die bij speciale gelegenheden verkocht worden. De opbrengst van deze verkoop gaat naar speciale projecten.
Deze werkgroep behoeft geen nadere toelichting. Daar waar nodig wordt assistentie verleend bij onderhoud binnen en buiten de kerkgebouwen.
De leden van deze werkgroep onderhouden tuin en bestrating rondom de kerkgebouwen.
Parochianen die niet op eigen gelegenheid naar de kerk kunnen komen kunnen gebruik maken van de autodienst. Zij worden door leden van deze werkgroep opgehaald voor de viering en na afloop weer thuis gebracht.
Om ook toeristen in de gelegenheid te stellen onze kerkgebouwen te bezoeken zijn deze in de zomermaanden opengesteld. Leden van deze werkgroep zijn bij toerbeurt aanwezig in de kerk en zo nodig bereid informatie te verstrekken over gebouw en geschiedenis.
Ten minste eenmaal per jaar vindt er overleg plaats met de partners van de PKN-gemeenten in Weesp, Muiden en Muiderberg.
In het kader van de regiovorming in het bisdom Haarlem-Amsterdam vindt er overleg plaats met de parochies in de regio Gooi-Oost en Gooi-West.