Nieuwsoverzicht

Sixtijnse kapel in Beurs van Berlage

Gepubliceerd op: 09/03/19

 

Sixtijnse kapel in Beurs van Berlage

Elk jaar bezoeken miljoenen mensen de Sixtijnse kapel in Rome om de prachtige plafondfresco’s van Michelangelo te bewonderen: de schepping van hemel en aarde. In de Beurs van Berlage in Amsterdam is tot en met 12 mei de expositie ‘A different view’ te zien, een unieke kans om dit meesterwerk op een andere manier te bekijken. Geen drukte, geen nekkramp, maar alle tijd om Michelangelo’s schepping eens goed te bestuderen. Want het plafond van de Sixtijnse kapel ligt in Amsterdam op de vloer. De tentoonstelling uitnodigt uit om dit bijzondere werk van Michelangelo eens van dichtbij te bestuderen en via een audiotour krijgt u steeds uitleg.

 

Het is aan paus Julius II te danken die het plan opvatte om de sterrenhemelschildering van zijn privékapel te veranderen en aan Michelangelo dat het niet een serie van de twaalf apostelen is geworden maar dit meesterwerk van de schepping van hemel en aarde. Misschien aardig om te weten dat Michelangelo in 1508 begon met het schilderen van de fresco’s met de ark van Noach. Maar het werk duurde hem te lang. Daarom schilderde Michelangelo later grotere figuren en minder details.

 

 

Beurs van Berlage | Damrak 243, Amsterdam | t/m 12 mei dagelijks van 10.00-18.00 uur | volwassenen: € 12,50; kinderen (6 t/m 16 jaar; tot 6 jaar gratis): € 5,00 (op vertoon toegangskaartje 20% korting op besteding in restaurant ‘Bistro’ in de Beurs) | www.beursvanberlage.com/michelangelo

 

Op vertoon van de kortingsbon in het maartnummer van SamenKerk (zie pagina 22) ontvangt u € 2,50 korting op uw bezoek aan de tentoonstelling ‘A different view’ in de Beurs van Berlage in Amsterdam.